Goed nieuws. Er is een ocularist voor glazen oogprothesen die naar verwachting vanaf december 2023 spreekuur gaat houden in Nederland. Zijn naam is Benjamin Flettner. Hij werkte tot voor kort voor de fa. Müller, maar begint nu dus zijn eigen praktijk in Nederland. Evenals bij fa. Müller zullen mensen het consult bij Benjamin zelf moeten voorschieten, waarna ze het kunnen declareren bij hun eigen zorgverzekeraar. Benjamin zal dezelfde tarieven hanteren als de fa. Müller in Duitsland, namelijk €720,- voor een oogprothese.

Benjamin gaat spreekuren houden in Maastricht, Arnhem, Rotterdam en Zuidlaren. Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Dan kun je contact met hem opnemen via bflettner@gmx.de. Telefonisch is hij bereikbaar via: 0049 17135 38285. Zijn website gaat binnenkort online: www.flettner-kunstaugen.de

In het eerste nummer van 2024 kun je in ons Magazine een uitgebreid interview met Benjamin lezen. In deze Online Nieuws stelt hij zich vast kort aan jullie voor:

“In 2003 begon ik met de opleiding voor ocularist bij de fa. Müller Söhne in Wiesbaden. Deze rondde ik in 2009 succesvol af. Als gediplomeerd ocularist heb ik sindsdien in 8 verschillende landen gewerkt. Daardoor spreek ik goed Nederlands en Engels. Ik ben gespecialiseerd in het vervaardigen en individueel aanpassen van glazen oogprothesen. Daarnaast heb ik geleerd hoe belangrijk het is om ook aandacht te hebben voor het psychosociale aspect bij het krijgen van een oogprothese. Het verlies van een oog is voor de meeste mensen vaak een traumatische ervaring. Ik probeer me altijd goed in te leven in de situatie van de patiënt en rekening te houden met zijn of haar belangen, wensen en behoeften. Als gekwalificeerd ocularist probeer ik het uiterlijk van de cliënt te herstellen waardoor mensen meer zelfvertrouwen krijgen en hun levenskwaliteit verbetert.”