Inmiddels is Benjamin Flettner, de nieuwe ocularist voor glazen oogprothesen, gestart met zijn werkzaamheden in Nederland. We krijgen van onze leden veel vragen waarom ze de kosten moeten voorschieten en zelf moeten terugvragen bij hun zorgverzekeraar. Uiteindelijk krijg je 75% van je glazen prothese vergoed. Deze werkwijze geldt zowel bij Benjamin Flettner als ook als je naar Fa. Müller in Duitsland gaat. Er zijn echter wel een aantal restitutiepolissen die wel 100% vergoeden. Het is dus vooral belangrijk om bij je eigen verzekeraar te informeren welke regels gelden bij jouw verzekering.

We legden deze vraag voor aan Benjamin. Hij geeft aan: “Ik voer wel gesprekken met de zorgverzekeraars. Maar de situatie in Nederland is gewoon heel erg lastig. Alle zorgverzekeraars hebben andere regels en betalen verschillende vergoedingen. Je moet dus met iedere individuele zorgverzekeraar afspraken maken. Dat vergt veel tijd en inspanning. Dat wij een Duits bedrijf zijn maakt het ook nog eens een stuk ingewikkelder.”

Vereniging OOG in OOG houdt een vinger aan de pols en zal het belang van een overeenkomst met alle ocularisten benadrukken bij de zorgverzekeraars.