Om de ouders extra te ondersteunen zijn er binnen onze vereniging vrijwilligersteams. Deze teams geven informatie en bieden een luisterend oor. In de teams van retinoblastoom, anoftalmie en microftalmie tref je ouders die zelf ook een kind met deze aandoening hebben.
Een keer per jaar organiseert Vereniging OOG in OOG een Familiedag. Deze dag is speciaal georganiseerd voor onze OOG in OOG-kinderen die een oogprothese dragen, geboren zijn met anoftalmie, microftalmie, retinoblastoom of zien met één oog. Ouders, broertjes/zusjes en natuurlijk opa’s en oma’s, zijn van harte welkom op deze fijne dag voor jong en oud! Zo kunnen ouders en begeleiders elkaar spelenderwijs leren kennen, ervaringen uitwisselen en inzicht verkrijgen in elkaars situatie. De kinderen? Die maken vriendjes en vriendinnetjes in een veilige en ontspannen omgeving. Het programma wordt meestal medio augustus bekendgemaakt en vindt in het najaar plaats.
In onze besloten Facebookgroep kunnen leden van de vereniging elkaar online ontmoeten. Je kunt daar je vragen stellen en ervaringen van anderen lezen. In deze groep zitten mensen die om verschillende redenen zien met één oog.
Jongeren die zien met één oog kunnen andere jongeren die zien met éen oog online ontmoeten in een van onze whats app groepen(11 t/m 16 of 17 t/m 30 jaar). Jongeren kunnen zich aanmelden voor deze whats app groepen via info@ver-ooginoog.nl Vermeld in je mail: je naam, de reden dat je ziet met één oog en je mobiele nummer.
Heb jij als partner, kind of vriend van iemand die een oog heeft verloren behoefte aan contact? Ook daarvoor kun je bij Vereniging OOG in OOG terecht. Neem contact met ons op. Tijdens onze jaarlijkse Landelijke Contactdag zijn naasten ook van harte welkom en is er een gespreksgroep voor partners. Tevens organiseren we geregeld een Online Oogcontactbijeenkomst voor naasten.
Ken jij deze psychosociale tool voor naasten al? De informatie in deze tool gaat over emotionele en sociale problemen door de oogaandoening of visuele beperking van een naaste. En over de hulp die je als naaste hiervoor kunt krijgen. Ook is de gesprekstool veerkracht voor mantelzorgers een aanrader.
Op de site van Visio vind je deze tips voor het omgaan met iemand met visuele beperking.
Vereniging OOG in OOG informeert, ontmoet, adviseert en komt op voor jouw belangen. Bekijk wat we allemaal doen voor mensen die zien met één oog.
Er bestaan glazen en kunststof oogprothesen. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende soorten? En waar laat je deze maken?
Als je voor een oogverwijdering staat, heb je vaak veel vragen. Wat gaat er precies gebeuren? Wat zijn de gevolgen van de operatie? Naar welke arts moet ik gaan?