Programma 2021

Vereniging OOG in OOG organiseert jaarlijks diverse activiteiten op het gebied van lotgenotencontact of voorlichting.

Het OOG in OOG programma voor het jaar 2021 ziet er als volgt uit:

Online Nieuwsjaarsbijeenkomst

Wij organiseren regelmatig Online Oogcontactbijeenkomsten voor (nieuwe) leden. Op deze manier kunnen nieuwe leden kennismaken met onze vereniging en kunnen zij contact leggen met lotgenoten. De eerste bijeenkomst staat in het teken van het nieuwe jaar en elkaar online ontmoeten en begroeten. Wij weten als geen ander dat contact tussen mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, heel belangrijk is. Door het uitwisselen van informatie, krijg je herkenning en erkenning voor elkaars problemen en voel je je gesteund.

Oogcontactbijeenkomst (online)

Op 4 maart organiseren we een Online Oogcontactbijeenkomst voor alle (nieuwe) leden. De bijeenkomst wordt gehouden van 20.15 uur tot 21.30 uur. De inloop voor deze bijeenkomst is om 20.00 uur. Tijdens de bijeenkomst kunnen we onze ervaringen met onze oogprothese en het zien met één oog uitwisselen en is het een mooi moment om kennis te maken met nieuwe leden. Als je deelneemt aan de bijeenkomst ontvang je vooraf een handige handleiding.

Magazine Oog in Oog, nummer 75

Het informatieve verenigingsblad Oog in Oog verschijnt driemaal per jaar en wordt toegezonden aan de leden. Dit magazine verschijnt voor slechtziende en blinde mensen ook in braille en op daisy/cd. Ook is het mogelijk het magazine digitaal als een pdf-bestand te ontvangen. In elk magazine is een grote variatie aan artikelen te lezen, zoals ervaringsverhalen van lotgenoten, nieuws van ocularisten en orbitaspecialisten, tips, oproepen, leuke anekdotes, gesignaleerde artikelen uit de media en nog heel veel meer. Oog in Oog is er voor, maar ook door mensen met een oogprothese. Heb je iets meegemaakt, of iets gelezen in de media dat interessant kan zijn voor andere leden laat het dan de redactie weten, zodat we het met onze leden kunnen delen. Ben je geen lid van de vereniging, maar wil je wel ons magazine ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@ver-ooginoog.nl.

Online Algemene Ledenvergadering 2021

In verband met de coronamaatregelen organiseerden wij in het voorjaar van 2020 een online Algemene Ledenvergadering (ALV).  Vorig jaar verliep de verplichte ALV zeer efficiënt en was eigenlijk heel goed bevallen bij de aanwezige leden en het bestuur. Binnen 30 minuten hadden we alle onderwerpen besproken, kon er gestemd worden en was er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. De ALV wordt op donderdagavond 22 april georganiseerd. Leden krijgen hiervoor een uitnodiging, de agenda en de benodigde documenten toegestuurd.

Landelijke Contactdag Online 2021

We nodigen je van harte uit voor de Online Landelijke Contactdag. Deze activiteit zal plaatsvinden via Zoom op zaterdag 24 april. Om 10.15 uur is de online inloop waarna we om 10.30 uur beginnen, we sluiten om 12.00u met elkaar af. We zijn verheugd dat ocularist Frédérique Bak - tevens lid van onze Adviesraad - aansluit zodat zij haar kennis kan delen met ons. Zij gaat dan in op veelgestelde vragen van de deelnemers over, eventuele problemen met, hun oogprotheses. Bij het aanmelden kun je vooraf je vragen voor Frédérique indienen. Op deze manier kan Frédérique zich alvast verdiepen in jouw persoonlijke vraag. Nadat alle vragen gesteld zijn, zwaait Frédérique ons uit en is er gelegenheid om kennis te maken, bij te praten en ervaringen en tips met elkaar uit te wisselen. Programma: 10.15 uur - inloop 10.30 uur - Welkomstwoord 10.35 uur - Frédérique Bak 11.15 uur - korte pauze 11.20 uur - kennismaken en ervaringen delen 12.00 uur - afsluiting

Jaarverslag 2020

Publicatie van het Jaarverslag Vereniging OOG in OOG 2020. In onze jaarverslagen doen wij uitgebreid verslag van onze activiteiten, inclusief de financiële verantwoording over de afgelopen jaren. Via deze link kun je alle jaarverslagen van de afgelopen jaren lezen.

Wandeling

Een fysieke wandeling waarbij lotgenoten contact voorop staat. In 2021 staat de prachtige Andreas Schotel route op het programma.

Oogcontactbijeenkomst met thema ‘Ooglapjes’

Ben jij op zoek naar een comfortabel ooglapje of juist een ooglapje in een unieke kleur? Of wil je meer informatie over ooglapjes en vragen stellen aan mensen die regelmatig ooglapjes dragen? Doe dan mee aan de interactieve online Oogcontactbijeenkomst voor (nieuwe) leden op dinsdag 15 juni.   (Inter)actieve bijeenkomst  Als je je aanmeldt ontvang je vooraf een setje met speciale stoffen die geschikt zijn voor het maken van ooglapjes. Lid Rianne Rams en oprichter van de Eyepatch shop, zal een korte presentatie houden en meer vertellen over de pasvorm, ventilatiemogelijkheden, en de verschillende stoffen. Enkele leden dragen regelmatig een ooglapje. Zij zijn bij de bijeenkomst aanwezig en delen hun ervaringen en beantwoorden vragen van de aanwezigen. Vanaf 20.45 uur instappen Is het thema ‘ooglapjes’ niet relevant voor jou? Stap gerust om 20.45 uur in bij de bijeenkomst. Want na de pauze kunnen de (nieuwe) leden met elkaar ervaringen uitwisselen over het zien met één oog in het dagelijkse leven. Je kunt je via deze link voor de online Oogcontactbijeenkomst aanmelden.

Oogcontactbijeenkomst (online)

Op 6 juli organiseren we een Online Oogcontactbijeenkomst voor alle (nieuwe) leden. De bijeenkomst wordt gehouden van 20.15 uur tot 21.30 uur. De inloop voor deze bijeenkomst is om 20.00 uur.   Tijdens de bijeenkomst kunnen we onze ervaringen met onze oogprothese en het zien met één oog uitwisselen en is het een mooi moment om kennis te maken met nieuwe leden. Als je deelneemt aan de bijeenkomst ontvang je vooraf een handige handleiding.

Magazine Oog in Oog, nummer 76

Het informatieve verenigingsblad Oog in Oog verschijnt driemaal per jaar en wordt toegezonden aan de leden. Dit magazine verschijnt voor slechtziende en blinde mensen ook in braille en op daisy/cd. Ook is het mogelijk het magazine digitaal als een pdf-bestand te ontvangen. In elk magazine is een grote variatie aan artikelen te lezen, zoals ervaringsverhalen van lotgenoten, nieuws van ocularisten en orbitaspecialisten, tips, oproepen, leuke anekdotes, gesignaleerde artikelen uit de media en nog heel veel meer. Oog in Oog is er voor, maar ook door mensen met een oogprothese. Heb je iets meegemaakt, of iets gelezen in de media dat interessant kan zijn voor andere leden laat het dan de redactie weten, zodat we het met onze leden kunnen delen. Ben je geen lid van de vereniging, maar wil je wel ons magazine ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@ver-ooginoog.nl.

Online Oogcongres 2021*

Het Oogcongres gaat dit jaar helemaal digitaal met 6 online sessies op maandagavonden in september, oktober en november. Dit zijn de verschillende onderwerpen in het kort: Maandag 6 september: Alles wat je wilt weten over DNA, RNA, gentherapie, stamcellen en moleculaire pleisters. Met prof. dr. Rob Collin, Radboudumc. Maandag 20 september: Wat kunnen we verwachten van Artificial Intelligence in de oogheelkunde? Met dr. Michael Abramoff, University of Iowa  (Nederlandstalig). Maandag 4 oktober, Dierendag: Oogarts in Diergaarde Blijdorp (speciaal voor kinderen en alle andere mensen die van dieren houden!) + Welke invloed heeft een gezonde leefstijl op je oogaandoening?  Met oogarts Tjeerd de Faber, Oogziekenhuis Rotterdam. Maandag 18 oktober: Domotica: hoe laat je jouw huishoudelijke apparatuur voor je werken? Met deskundige sprekers van Visio en Bartiméus. Maandag 1 november: Scapino Ballet: ook als je minder gaat zien kun je blijven genieten van ballet. Met Scapino Ballet Rotterdam en Komt het zien! Maandag 8 november: Zorg op afstand?! Wat we hebben geleerd van oogheelkunde in coronatijd. Rondetafelgesprek met professionals uit de oogzorg en ervaringsdeskundigen.   Aanmelden Als lid Vereniging OOG in OOG kun je gratis deelnemen aan alle sessies van het Nationale Oogcongres 2021. Naar het aanmeldformulier op oogcongres.nl. Vragen over het Oogcongres of de aanmelding? Neem contact op…
Lees verder

Online Oogcontactbijeenkomst

Op dinsdagavond 14 september organiseren we een Online Oogcontactbijeenkomst voor alle (nieuwe) leden. De bijeenkomst wordt gehouden van 20.15 uur tot 21.30 uur. De inloop voor deze bijeenkomst is om 20.00 uur. Tijdens de bijeenkomst kunnen we onze ervaringen met onze oogprothese en het zien met één oog uitwisselen en is het een mooi moment om kennis te maken met nieuwe leden. Als je deelneemt aan de bijeenkomst ontvang je vooraf een handige handleiding.

Landelijke Lotgenoten Contactdag 2021

De eerste fysieke Landelijke Lotgenoten Contactdag van 2021 wordt gehouden bij PGO Support in Utrecht. De contactdag wordt georganiseerd voor onze leden én hun partners. Ook niet leden zijn van harte welkom om de lezingen te volgen of aan een workshop deel te nemen. De exacte datum van deze contactdag volgt.

Online Oogcontactbijeenkomst

Op 22 november organiseren we een Online Oogcontactbijeenkomst voor alle (nieuwe) leden. De bijeenkomst wordt gehouden van 20.15 uur tot 21.30 uur. De inloop voor deze bijeenkomst is om 20.00 uur. Tijdens de bijeenkomst kunnen we onze ervaringen met onze oogprothese en het zien met één oog uitwisselen en is het een mooi moment om kennis te maken met nieuwe leden. Als je deelneemt aan de bijeenkomst ontvang je vooraf een handige handleiding.

Magazine Oog in Oog, nummer 77

Het informatieve verenigingsblad Oog in Oog verschijnt driemaal per jaar en wordt toegezonden aan de leden. Dit magazine verschijnt voor slechtziende en blinde mensen ook in braille en op daisy/cd. Ook is het mogelijk het magazine digitaal als een pdf-bestand te ontvangen. In elk magazine is een grote variatie aan artikelen te lezen, zoals ervaringsverhalen van lotgenoten, nieuws van ocularisten en orbitaspecialisten, tips, oproepen, leuke anekdotes, gesignaleerde artikelen uit de media en nog heel veel meer. Oog in Oog is er voor, maar ook door mensen met een oogprothese. Heb je iets meegemaakt, of iets gelezen in de media dat interessant kan zijn voor andere leden laat het dan de redactie weten, zodat we het met onze leden kunnen delen. Ben je geen lid van de vereniging, maar wil je wel ons magazine ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@ver-ooginoog.nl.