Familiedag 2022

We nodigen jullie uit voor de extra feestelijk Familiedag op zaterdag 11 juni. Voor de 10e keer op rij organiseren we voor de kinderen die lid, samen met hun (groot) ouders en broertjes/zusjes, een speciale Familiedag. Een zomerse bijeenkomst waarbij alle kinderen zelf ook Zomerkoninkjes zijn! 

Deze dag is speciaal georganiseerd voor onze OOG in OOG-kinderen die een oogprothese dragen of zien met één oog. Ouders, broertjes/zusjes en natuurlijk opa’s en oma’s, zijn van harte welkom op deze fijne dag voor jong en oud! Zo kunnen ouders en begeleiders  elkaar spelenderwijs leren kennen, ervaringen uitwisselen en inzicht verkrijgen in elkaars situatie. De kinderen? Die maken hier hun vriendjes en vriendinnetjes in een veilige en ontspannen omgeving.

Op zoek naar de Zomerkoninkjes

De dag vindt helemaal buiten in de natuur plaats en staat in het teken van de Zomerkoning, de aardbei. Extra leuk en lekker voor iedereen! Voor de kinderen is er genoeg te doen. Zelf aardbeien plukken en proeven en een speurtocht. Voor de wat oudere kinderen zijn er uitdagende buitenspellen zoals Jenga, boogschieten, reuzendart en dammen.  Deze jubileumeditie van de Familiedag sluiten we af met een barbecue en is er natuurlijk aardbeien ijs als dessert! Deze locatie is gedeeltelijk speciaal afgehuurd voor onze groep.

Zelf plukken en uitdelen

Wat is er leuker dan trakteren op heerlijke verse aardbeien die je net zelf hebt geplukt! Maar voordat je de aardbeien opeet, worden ze eerst nog gekeurd door de aardbeienkweker. Heb je het goed gedaan, dan verdien je het officiële Aardbeienknip-diploma. Ook kun je je eigen aardbeienplantje planten en mee naar huis nemen. 6 Tot 8 weken later kun je dan genieten van je eigen aardbeien! 

Kleurplatenwedstrijd

Doe mee met de kleurplatenwedstrijd en maak kans op een leuk prijsje! Je kunt deze kleurplaat hier downloaden en bij Maaike afgeven natuurlijk!

Speurtocht

Doe de speurtocht en kom nog veel meer te weten over de lekkere aardbeitjes. En wist je dat er rondom Het Aardbeienterras een echte smokkelroute ligt…speel smokkelschat en kraak de code van de schatkist die een beruchte smokkelaar hier achterliet! Doe de reuzen leuke spellen of schop de kwar en spring in ons aardbeien luchtkussen. Er is ook een mega speelweide, en bij minder weer een grote speeltunnel!

Programma 11 juni: 

 • 13:00 uur: aankomst met een hapje en drankje (geen lunch).
 • 13.45 uur: welkomstwoord
 • 14:00 uur: Keuze uit 2 opties:
  groepsrondleiding door de kweker
  speurtocht over de kwekerij en spelen in de speeltuin
 • 15:00 uur:  gezamenlijke versnapering met de aardbeienterras quiz
 • 16:00 uur:  één groep spelletjes (speelweide of oudhollandse spellen) de andere groep smokkeltocht, daarna rouleren. En zal er dan gelegenheid zijn voor de kinderen om bakje aardbeien te plukken. 
 • 18:00 uur:  barbecue.
 • 19:30 : Afsluiting Familiedag

Parkeren en locatiegegevens

Het Aardbeienterras, Pannenhoefsebaan 31, 4891 ZA Rijsbergen.  De locatie beschikt over voldoende gratis parkeergelegenheid.  Meer informatie vind je op hetaardbeienterras.nl.

Hoe kun je jullie aanmelden?

Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van €15,- per familie. In verband met de barbecue en het tussendoortje vragen we je om vooraf aan te geven of je vegetarisch bent of andere dieetwensen hebt.  Na aanmelding ontvang je een automatische bevestiging. Daarna ontvang je een Mollie betaallink voor de eigen bijdrage, alsmede de laatste informatie. Mocht je nu al meer informatie wensen dan kan je contact opnemen met Maaike Oosterhof op 0653 836774 of per e-mail moosterhof@ver-ooginoog.nl

Kortom een feestelijke en smaakvolle dag! Zien we jullie ook? Je kunt je hieronder aanmelden. 

Aanmelden

Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van €15,- per familie.  Na aanmelding ontvang je een automatische bevestiging. Daarna ontvang je een Mollie betaallink voor de eigen bijdrage, alsmede de laatste informatie. Mocht je nu al meer informatie wensen dan kan je contact opnemen met Maaike Oosterhof op 0653 836774 of per e-mail moosterhof@ver-ooginoog.nl.

We kijken uit naar jullie komst!