Kom je ook?

We gaan op 7 oktober met de Familiedag naar DierenPark Amersfoort. De perfecte locatie voor onze groeiende vereniging met kinderen van verschillende leeftijden. 

De Familiedag wordt georganiseerd voor de kinderen die lid zijn van onze vereniging. Samen met hun broertjes, zusjes en (groot)ouders zijn zij van harte welkom. We bieden een mooi programma voor jonge en oudere kinderen. Voor de (groot)ouders is er een leerzame lezing. Je kunt elkaar tijdens de Familiedag beter leren kennen, ervaringen uitwisselen en informatie verzamelen. 

Wat gaan we doen?

Tussen 10.00 uur en 10.45 uur kunnen jullie je melden bij de entree van het dierenpark. Hier worden jullie verder geïnformeerd en indien gewenst ontvangen jullie daar een plattegrond en parkeerkaart (dit is voor eigen rekening).

Via de bewegwijzeringsborden in het park lopen jullie langs de beren en olifanten naar de speciaal voor ons gereserveerde zaal. Hier wordt iedereen ontvangen met koffie, thee en limonade en wat lekkers.

Om 10.50 uur is er een kort welkomstwoord. Hierna kunnen de kinderen in kleine groepjes met de vrijwilligers en de parkgidsen mee voor een korte rondleiding door het park. De parkgidsen vertellen leuke weetjes en anekdotes over de dieren. Waar mogelijk geven zij zelfs een kijkje achter de schermen!

Van 11.00 uur tot 12.00 uur is er in de zaal een lezing speciaal voor ouders en grootouders. Maaike Ketelaar (GZ psycholoog, cognitief gedragstherapeut, EMDR-practitioner) en Angelie Kroon (orthoptist) van Bartiméus leggen uit wat het betekent om met één oog te kijken. Wat is de impact op het dagelijkse leven van een kind en wat doet dit met de rest van het gezin.

Wanneer de lezing voor de volwassen is afgerond en de kinderen terugkomen van de rondleiding staat om 12.15 uur een overheerlijk lunchbuffet klaar. 

Na de lunch is er gelegenheid om zelf het dierenpark in te gaan. Iedereen kan met eigen familie en/of met andere deelnemers het dierenpark ontdekken. 

Om 16.30 uur is er een gezamenlijke afsluiting met een drankje en hapje bij de bar. Om 17.30 uur eindigt het programma.

Het volledige programma:

10:00 – 10.45 uur Ontvangst DierenPark 
10.50 – 11.00 uur Welkom en kinderen uitzwaaien
11:00 – 12:00 uur Lezing van Bartmiéus 
11:00 – 12:15 uur Rondleiding voor de kinderen 
12:15 – 13:30 uur Gezamenlijke lunch 
13:30 – 16:30 uur Parkbezoek op eigen gelegenheid 
16:30 – 17:30 uur Gezamenlijke afsluiting


Parkeren en kosten

Een parkeerkaart kost €9,50. Op het parkeerterrein zijn achttien elektrische laadpunten aanwezig. Je kunt natuurlijk ook met het openbaar vervoer komen. Vanaf Amersfoort Centraal Station brengt buslijn 70 je binnen vijf minuten naar het DierenPark. 

Entree dierenpark en de hapjes/drankjes in de zaal neemt onze vereniging voor haar rekening. Parkeer- en reiskosten, souvenirs en overige kosten bij kioskjes op het park zijn voor eigen rekening. We vragen een kleine eigen bijdrage van €15,- per familie. 

 

Aanmelden

Aanmelden kan via de volgende link: https://ap.lc/jD7Wn Doe dit wel voor 1 oktober! En het verzoek om de hele familie in één keer aan te melden. In de week voorafgaand aan de Familiedag ontvang je de laatste informatie en een Mollie Betaallink om de eigen bijdrage te voldoen.

We kijken er enorm naar uit om alle kinderen met hun families te zien op 7 oktober!