Familiedag

Deze dag is speciaal georganiseerd voor onze OOG in OOG-kinderen die een oogprothese dragen of zien met één oog. Ouders, broertjes/zusjes en natuurlijk opa’s en oma’s, zijn van harte welkom op deze fijne dag voor jong en oud! Zo kunnen ouders en begeleiders  elkaar spelenderwijs leren kennen, ervaringen uitwisselen en inzicht verkrijgen in elkaars situatie. De kinderen? Die maken hier hun vriendjes en vriendinnetjes in een veilige en ontspannen omgeving.

 

25 september!

De Familiedag op zaterdag 25 september wordt een unieke bijeenkomst zoals wij nog nooit hebben gehad. De dag vindt namelijk helemaal buiten in de natuur plaats. Extra veilig voor iedereen!

De kinderen die lid zijn komen samen met hun (groot)ouders en broertjes/zusjes naar het schitterende natuurgebied ‘De Ruige Hof’ dat ligt tussen Amsterdam en Abcoude. Deze locatie is speciaal afgehuurd voor onze groep.

Bij het ontvangst rond lunchtijd is er voor iedereen een lekkere Italiaanse pizza gemaakt in de pizzabus van Sylvano. Onder het genot van deze lekkernij kan er kennisgemaakt worden met de nieuwe leden en zal het een fijn weerzien zijn met oude bekenden.

Na de lunch maken we in verschillende groepen een mooie natuurwandeling begeleid door gidsen van natuurvereniging IVN. Zij zullen ons alles vertellen over de dieren en planten die in dit natuurgebied leven. De kinderen krijgen een verrekijker en loep-doosjes mee om zo dieren te spotten. Ze kunnen ook insecten of bloemen en plantenblaadjes mee nemen. We organiseren ook een leerzame kinderspeurtocht.

Bij terugkomst is er voor de kinderen een workshop met microscoop, endoscoop en caleidoscoop. Dan gaan we samen ontdekken wat er tijdens de wandeling allemaal is verzameld. Daarna kan er eventueel nog leuk geknutseld worden. Wanneer de kinderen met de workshopleiders bezig zijn kunnen de ouders in kleine groepjes deelnemen aan thema gesprekken om zo ervaringen uit te wisselen.

Wildpluk proeverij

Als afsluiter van de dag is er een wildpluk proeverij. Dan merk je pas dat er in de natuur heel veel eetbaars gevonden kan worden. Dat  wordt een fijne nazit waar wij kennis maken met allerlei soorten eigen gemaakte gelei op toastjes, kruidenboter op stokbrood, kruiden thee en limonade. Voor de kinderen zal er ook gewoon chips zijn. Ook is er nog ruimte om te ontdekken wat de locatie nog meer te bieden heeft. Bij warm weer kan er zelfs gezwommen worden, want er is een kindvriendelijk natuurstrandje.

Aanmelden

Kortom een volle buitenmiddag! Er wordt een kleine bijdrage voor de lunch gevraagd van €10,- per familie. Opgeven kan via deze link.  Na aanmelding ontvang je een automatische bevestiging. Daarna ontvang je een Mollie betaallink voor de eigen bijdrage, alsmede de laatste informatie. Mocht je nu al meer informatie wensen dan kan je contact opnemen met Maaike Oosterhof op 0653 836774 of per e-mail moosterhof@ver-ooginoog.nl

We kijken uit naar jullie komst!

Programma 25 september:

12.00 uur –  Ontvangst met lunch in de Ruige Hof (Italiaanse pizzaproeverij)

13.30 uur – Welkomstwoord

13.35 uur –  Wandelen in verschillende groepen met IVN gidsen, speurtocht/beestjes verzamelen

14.30 uur – Kinderen gaan met de workshopleiders de gevonden beestjes/bladeren bekijken met de loepjes en microscoop. Ouders mogen in kleine groepjes in gesprek gaan aan de hand van bepaalde thema’s.

15.30 uur – Gezamenlijke afsluiting waarna er nog ruimte is om te ontdekken wat de Ruige Hof nog meer biedt,  zoals knutselen, fijne nazit voor lotgenotencontact met wildpluk proeverij.

16.30 uur – Einde Familiedag

Informatie over de locatie

De Ruige Hof, Abcouderstraatweg 77 in Amsterdam. Meer informatie staat op deruigehof.nl. Parkeren kan op de parkeerplaats bij de golfbaan recht tegenover De Ruige Hof, voor € 1,- per dag.