Vereniging OOG in OOG krijgt steun van een vaste groep vrijwilligers. Zij helpen de vereniging onder andere bij voorlichtingsdagen op beurzen, zijn mede organisator van evenementen of helpen met ons met het magazine. 

Ouders van kinderen die geboren worden met een klein oogje of zonder een oogje(s) zitten vol met vragen.

Wat nu? Wat betekenen al die medische termen eigenlijk? Kan mijn kindje wel gewoon naar school? Waar ontmoeten wij ouders die hetzelfde hebben meegemaakt?

Vereniging OOG in OOG is er dan ook voor ouders met kinderen met de zeldzame aandoening anoftalmie of microftalmie. Om de ouders extra te ondersteunen is er binnen onze vereniging een zeer actieve werkgroep Anoftalmie/Microftalmie.  De werkgroep geeft informatie aan ouders van kinderen met deze aandoening die extra informatie nodig als hun kindje met een te klein oogje of zonder ogen geboren wordt.

Ervaren ouders helpen 

De werkgroep is samengesteld met ervaren ouders: Maaike Oosterhof en Elke Knaven. Als geen ander weten zij wat er op het pad komt van jonge ouders en voor wat voor keuzes men komt te staan. Maaike is de moeder van Macy die geboren is zonder ogen. Elke is de mama van Minke die geboren is met één te klein oog en een gezond oog. Minke was een van de eerste patiënten van het MICA-spreekuur in het VUmc.

Allebei kwamen zij als jonge ouders voor andere keuzes te staan en moesten verschillende afwegingen maken op medisch gebied. Als geen ander kunnen zij ouders helpen bij de route die kindjes mogelijk moeten afleggen en kunnen hen altijd bijstaan. Zij stellen zich verderop aan je voor.

Familiedag

De werkgroep organiseert ook een Familiedag. Deze wordt ieder jaar weer op een andere plek in Nederland georganiseerd. Daarnaast adviseert de werkgroep jaarlijks weer nieuwe gezinnen die ons weten te vinden.

24/7 hulp voor ouders

Allebei helpen zij jonge ouders, geven adviezen via de telefoon, via Facebook, maar bezoeken ook in sommige gevallen de ouders thuis.

Meer informatie of contact?

De werkgroep is bereikbaar via de e-mail  info@ver-ooginoog.nl. Daarnaast kun je Maaike Oosterhof telefonisch bereiken via 0653 836 774/ (078) 613 92 42. Afhankelijk van jouw hulpvraag word je in verbinding gebracht met Elke.

Contactpersonen

Elke Knaven

“Minke is geboren met één te klein oogje (microftalmie) en draagt nu een oogprothese. Deze kan Minke nu zelfstandig inzetten. Via Vereniging OOG in OOG hebben wij veel contact met andere ouders en kinderen. De Familiedag slaan wij nooit over!”

 

 

 

Maaike Oosterhof

Maaike-Oosterhof“Het is zo belangrijk voor kinderen met anoftalmie of microftalmie dat er in het eerste levensjaar met een behandeling wordt gestart. Als bureaumedewerker zet ik mij graag in om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de verschillende behandelmethoden.
Zodat er een duidelijk beeld ontstaat voor de ouders wat er mogelijk aan gedaan kan worden en ze een goede beslissing kunnen nemen welke behandeling hun kind moet krijgen. Je kunt me bereiken op 0653 836 774 / (078) 613 92 42 of moosterhof@ver-ooginoog.nl. Ik help je graag met waar de juiste informatie kunt vinden!”