Lid van onze vereniging Jan Hulsbergen zal op zondag 25 juni in theater Klokhuis in Antwerpen zijn eerste TEDX-presentatie houden over het verlies van zijn rechteroog als gevolg van een ongeval met een pijl en boog. Het thema van de middag is Anders kijken. Naast Jan zullen nog 4 andere sprekers een key-note geven.

Spreker Jan Hulsbergen, al vele jaren lid van onze vereniging OOG in OOG, verloor op jonge leeftijd zijn oog in een naar ongeluk, dat verplichtte hem om letterlijk anders te gaan kijken naar de wereld. Ook naar zijn eigen identiteit. Want hoewel het fijn was om verzorgd te worden, verlangde hij toch naar vrijheid en autonomie. Zijn TEDX heet ‘Oog in Oog’.

Overige sprekers

Het zijn verhalen van vallen en weer opstaan, falen en verrassende ontdekkingen doen, verdwijnen en terug tevoorschijn komen met een nieuw idee, verloren lopen en een nieuwe route vinden waar niemand ooit geweest is. Kortom, het zijn voor iedereen herkenbare stories, die je precies door hun herkenbaarheid ook raken en inspireren. Zoals het bij goede TEDX-verhalen hoort, brengen ze jou in beweging om anders te kijken naar de wereld die jou omringt. De andere  sprekers op deze namiddag zijn:

Kristof Bossuyt – “S is de eerste letter van sleutel”. Deze gedreven ondernemer vertelt over hoe hij ontdekte op welke manier je jouw kwaliteiten het beste kan doen renderen in een team en waar jouw groeipotentieel zit voor een toekomstproject.

Karen Dendas – “Yolopreneur, omdat je werkt om te leven (en niet omgekeerd)”. Ze noemt zichzelf yolopreneur en ze wenst dat jullie dat ook allemaal kunnen worden. Want het leven is te kort om alleen maar te leven om te werken. Hoe je kan werken om te leven, vertelt ze vanuit haar eigen ondernemersverhaal.

Liesbeth Hofmans – “Leren verder kijken”. Voor haar betekent anders kijken vooral een andere blik op jezelf. We zitten dikwijls vast in patronen, verwachtingen, gedachten en geloven niet dat het anders zou kunnen. In haar eigen leven leerde ze ver buiten haar comfortzone gaan en ontdekte ze dat haar brein haar ontwikkeling volgde.

Hendrik Duron – “De lessen van ‘de damesvrede’” . Deze auteur schreef een boek over “de damesvrede”. Een vrij onbekend historisch feit dat een einde maakte aan een 30-jarige oorlog tussen Frankrijk en Italië in 1529.  Dat twee topvrouwen een diplomatieke oplossing vonden voor een schijnbaar onoplosbaar conflict, doet hem met een andere blik kijken naar de actualiteit en de geschiedenis.

Jan nodigt je van harte uit om op zondag 25 juni in Antwerpen vanaf 15.00 uur te komen luisteren naar deze inspirerende verhalen.

Kaartjes kun je hier bestellen.