Hulpmiddelen aanvragen: kan het niet wat makkelijker?

Wij delen graag een belangrijke oproep van de Oogvereniging voor mensen die een visuele beperking hebben afhankelijk zijn van een hulpmiddel.

Telkens weer moeten aantonen dat je een visuele beperking hebt als je een nieuw hulpmiddel aanvraagt: de papieren rompslomp die dit met zich meebrengt is voor veel mensen een ergernis. Wil je ook dat er een einde komt aan onnodige bureaucratie rondom hulpmiddelen? Meld dit bij de Ooglijn van de Oogvereniging.

 

Om wat voor hulpmiddelen gaat het?

Voor mensen met een visuele beperking of een oogaandoening zijn talloze hulpmiddelen beschikbaar die het leven gemakkelijker zouden moeten maken: van een beeldschermloep tot een daisyspeler, van een speciale bril of contactlenzen tot een tast- of herkenningsstok. Maar wat als jouw hulpmiddel kapot gaat en je hebt dringend een nieuwe nodig? Of je vraagt speciale aanpassingen aan bij de gemeente, zoals verlichting, en dit levert veel gedoe op?

 

Deel jouw ervaringen

Heb je in afgelopen 3 jaar iets vergelijkbaars meegemaakt? Deel jouw verhaal dan via de Ooglijn: 030-2945444 of ooglijn@oogvereniging.nl. Daarmee help je de Oogvereniging in hun strijd tegen de bureaucratie bij het aanvragen van hulpmiddelen.

 

Wat doet de Oogvereniging met jouw praktijkverhaal?

Begin juni heeft de Oogvereniging een overleg met het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) over de bureaucratie bij het aanvragen van hulpmiddelen. Het ministerie is van plan in de zomer enkele praktijkverhalen nader te onderzoeken. Van de binnengekomen meldingen bij de Ooglijn maken we een anonieme samenvatting voor het ministerie. Als het ministerie jouw praktijkverhaal wil onderzoeken, dan vragen zij van tevoren jouw toestemming.

 

Wil je onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je hier in op onze maandelijkse Online nieuwsbrief