De Workshop Contactdag wordt gehouden op zaterdag 3 november 2018 en staat open onze leden, maar jouw partner is natuurlijk van harte welkom en kan ook aan workshops deelnemen! Ook niet leden zijn van harte welkom om aan de workshops deel te nemen!  

De dag start om 10.00 uur met koffie en thee en om 16.00 uur sluiten wij deze contactdag af met een hapje, een feestelijk glaasje of een ander lekker drankje.

Aan jou de keuze en denk met ons mee!

Je kunt je in de ochtend opgeven voor een workshop ‘Broed op je eigen talent!’ of help je mee met ideeën voor onze Vereniging in het OOG in OOG café? Na de uitgebreide lunch gaan we in ‘s middags gezamenlijk luisteren naar twee lotgenotenverhalen van onze leden Ruth Lanting en Henneke Verheijdt. Hierna volgen we een gezamenlijke workshop ‘Energie managen in het dagelijkse leven’. Je kunt ervoor kiezen om alleen in aan het ochtendprogramma deel te nemen of juist aan de lunch en het middagprogramma mee te doen.

Ochtendworkshop ‘Broed op je eigen talent!’ met Nicole Recourt

Hoe kan een composthoop nu op mijn leven lijken? Samen verkennen we de techniek van compost maken, leer je over de verhoudingen en het proces van de composthoop. We gaan kijken naar onze eigen lagen waarmee we onze eigen vruchtbare grond maken om zo een prachtige plant tot bloei te laten komen. En hoezeer daarbij samenwerken belangrijk is. Wat kom je brengen op aarde? Composteer jouw talent gaat over dat je weet dat zelf meebrengt, dat jij de verandering bent waar je op wacht, welke je in kunt zetten voor het grote geheel. Meer informatie over Nicole Recourt kun je alvast lezen op www.meewerktuin.nl.

OOG in OOG café met Leden en introducees OOG in OOG

Wij nodigen je graag uit in ons allereerste OOG in OOG café. Met nog een extra kopje koffie of thee gaan we in kleine groepen ervaringen, standpunten en inzichten uitwisselen. Wat leeft er binnen onze vereniging? Waar heb je behoefte aan? Hoe kunnen we de interactie verbeteren? Jouw suggesties worden verzameld en op een later moment aan alle leden gepresenteerd. De ‘host’ in dit café is Annemarie van Tiel.

 

Middagworkshop ‘Energie managen in het dagelijks leven’ met Pauline Sprokholt, Bartiméus.

Onderzoek door Bartiméus met de VU heeft aangetoond dat energieklachten veel voorkomen bij mensen met een visuele beperking, dus ook bij mensen die zien met één oog. Ook is gebleken dat de mate van vermoeidheid samenhangt met de visuele inspanning, belasting van reizen en met (werk)druk, alsmede de neiging om zichzelf te zwaar te belasten. De vermoeidheid daalt sterker als men actie onderneemt om de visuele inspanning te beperken en als men op meer terreinen van het leven actie onderneemt. Doel van deze workshop is bewust te worden wat jou energie kost en wat je energie geeft, zodat je daar efficiënter mee om kunt gaan in werk- en privésituaties.

Het programma:

10.15 uur: Ontvangst met koffie/thee

10.45 uur: Welkomstwoord

11.00 uur:  Workshops ‘Broed op je eigen talent’

of ‘OOG in OOG café’

12.30 uur: Lunch en lotgenotencontact

13.30 uur: Lotgenotenverhalen van Ruth Lanting en Henneke Verheijdt

14.00 uur: Gezamenlijke workshop ‘Energie managen’

15.30 uur: Nabespreking met een drankje

Voor leden en voor niet-leden

De Workshop Contactdag is gratis voor leden van Vereniging OOG in OOG met hun introducee. Aan niet-leden vragen we een kleine bijdrage van € 15,- per persoon.

Locatie

De contactdag wordt gehouden bij PGO Support in Utrecht.

Wij hopen je weer op 3 november a.s. te mogen begroeten en zien uit naar een inspirerende dag!