Ooginoogkoffie1De Workshop Contactdag wordt gehouden op zaterdag 11 november 2017 en is voor onze leden, maar jouw partner is natuurlijk van harte welkom en kan ook aan workshops deelnemen! Ook niet leden zijn van harte welkom om aan de workshops deel te nemen!  Het programma biedt vier gevarieerde workshops en bij alle workshops staat zelfvertrouwen, lotgenotencontact en creativiteit centraal.

De dag start om 10.00 uur met koffie en thee en om 16.00 uur sluiten wij deze contactdag af met een hapje, een feestelijk glaasje of een ander lekker drankje. In de ochtend kan er gekozen worden uit één van drie* verschillende workshops. Na de lunch start workshop vier** waar we met de hele groep aan kunnen deelnemen.

Voor leden en niet-leden

De Workshop Contactdag is gratis voor leden van Vereniging OOG in OOG met hun introducee. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van € 15,-.

Locatie

De contactdag wordt gehouden bij PGO Support in Utrecht.

Nr1
Workshop – Werken met verbeeldingskracht met Ilse Vooren

In deze fotografieworkshop leer je werken met jouw verbeeldingskracht. Dat gaat verder dan alleen de ogen. We bekijken eerst een aantal foto’s om inspiratie op te doen. Vervolgens kun je zelf aan de slag om ‘jouw’ foto’s te maken. Daarin kun je jouw creativiteit kwijt. In de uitwisseling ontdekt je je eigen visie en leer je van die van anderen.

Deze creatieve workshop is leuk voor iedereen. Je hoeft absoluut geen fotograaf te zijn. Als je beschikt over een digitale camera, wil je deze dan meenemen naar de workshop?

Ilse Vooren: “Ik geef workshops en trainingen waarin zingeving, creativiteit en persoonlijke ontwikkeling samenkomen. De verbeeldingskracht en fotografie zijn daarbij belangrijke middelen om betekenis te geven.”

Nr2

Workshop: How2blog – Blog schrijven met Rita Verduin

Rita Verduin, die u misschien al kent als onze columniste Blindiaan, verzorgt een workshop Blog schrijven. Een blog is een manier om uw ervaringen en gevoelens te uiten. De workshop van Rita gaat over het maken hiervan. Hoe zet u een eigen blog op? Hoeveel technische bagage moet u  hebben? Niet veel, maar u moet wel met een laptop of desktop overweg kunnen. U hoeft geen schrijver te zijn om een blog te hebben, u kunt ook denken aan een fotoblog. Een beetje liefhebberij in schrijven is wel handig. Als u een kaartje schrijven voor Kerstmis al een opgave vindt, kunt u beter niet aan een blog beginnen. Een voorwaarde is wel dat u het schrijven met plezier doet. Schrijf over een onderwerp dat u na aan het hart ligt. Hoe vaak kunt u een blog schrijven? Neem op de contactdag uw laptop mee, we gaan daadwerkelijk een blog maken en een eerste blog publiceren. Mocht een laptop meenemen een probleem zijn, wilt u dit dan aangeven bij de aanmelding zodat wij ervoor kunnen zorgen dat er een laptop voor u klaar staat.

 

Nr3

Workshop: Camoufleren met make-up met Cordula Prent

In een 12-stappenplan laat Cordula Prent zien op welke manier make-up aangebracht kan worden en hoe je er op je voordeligst uit kunt zien. Alles op huid- en ooggebied kunt u met haar bespreken.

Met veel tips en een goed gevoel zult u de workshop verlaten. Maximaal 12 mensen kunnen aan de workshop deelnemen. Cordula Prent heeft sinds 1979 een schoonheidssalon in Zeist. Meer dan 10 jaar geeft zij aan kankerpatiënten workshops in huidverzorging en make-up.

 

Nr4Workshop 4: Improviseren via muziek met Freek Zwanenberg

Ons improvisatievermogen helpt ons om met veranderingen in het leven om te gaan. Coach en muzikant Freek Zwanenberg wil mensen graag de kracht van samen improviseren laten ervaren. Met een flinke verzameling muziekinstrumenten en een aantal grappige spelvormen laat Freek ons binnen de kortste keren spontaan muziek maken en daarmee ons eigen improvisatievermogen aan te spreken.

Door samen muzikaal te improviseren leert u over uw barrières heen stappen en uw intuïtie volgen. Iedereen kan meedoen!

 

Het programma:

10.00 uur: Ontvangst met koffie/thee
10.30 uur: Welkomstwoord
10.45 uur: Start workshops 1,2,3*
12.45 uur: Lunch en lotgenotencontact
13.30 uur: Start workshop 4*
15.30 uur: Nabespreking met een drankje
16.00 uur: Afsluiting

Aanmelden gaat heel eenvoudig via onderstaand formulier. Tot 11 november!