Via diverse activiteiten en de informatiepagina’s op deze website, verstrekken we informatie over een orbitaprothese, anoftalmie of microftalmie, de oogverwijderingsoperatie, de oogprothese en het zien met één oog.

Informatie verstrekken en verbinden

Onze leden ontvangen het Magazine Oog in Oog en een digitale nieuwsbrief ‘Online Nieuws’. Daarnaast delen we berichten via de sociale media, zoals Twitter en Facebook. Ook kunnen mensen met hun vragen terecht bij de contacttelefoon en via de e-mail.

Magazine Oog in Oog

Nieuwsmagazines

Nieuwsmagazines

Het informatieve verenigingsblad Oog in Oog verschijnt driemaal per jaar en wordt toegezonden aan de leden. Dit magazine verschijnt voor slechtziende en blinde mensen ook in braille en op daisy/cd. Ook is het mogelijk het magazine digitaal als een pdf-bestand te ontvangen.

In elk magazine is een grote variatie aan artikelen te lezen, zoals ervaringsverhalen van lotgenoten, nieuws van ocularisten en orbitaspecialisten, tips, oproepen, leuke anekdotes, gesignaleerde artikelen uit de media en nog heel veel meer.

Oog in Oog is er voor, maar ook door mensen met een oogprothese. Heb je iets meegemaakt, of iets gelezen in de media dat interessant kan zijn voor andere leden laat het dan de redactie weten, zodat we het met onze leden kunnen delen.

Digitale nieuwsbrief

Naast het magazine verschijnt tussentijds een digitale nieuwsbrief Online Nieuws. Deze nieuwsbrief wordt 10 keer per jaar aan de leden verzonden en 8 nieuwsbrieven in een aangepaste vorm versturen wij aan geïnteresseerden. Enkele voorbeelden van Online Nieuws kun je bekijken via onderstaande linken.

Wil je de digitale nieuwsbrief ook ontvangen, klik hier om het inschrijfformulier in te vullen. Je ontvangt maximaal 8 keer per jaar onze Online Nieuwsbrief.

Twitter

Twitteraccount @verooginoog

Twitteraccount @verooginoog

Op Twitter zijn we te volgen via het account @verooginoog. We twitteren over (medische) ontwikkelingen, interessante branche-informatie, onze activiteiten en soms ook over gewone alledaagse zaken. De tweets verschijnen ook op onze website op de home pagina. Volg ons via @verooginoog of klik op de link onderaan deze pagina.

Facebook

Wij zijn samen met onze leden actief op Facebook. Je kunt ons vinden als ‘Vereniging OOG in OOG‘. Op de Facebook pagina vermelden we nieuwe informatie, (medisch) ontwikkelingen, we plaatsen stellingen of vragen om ervaringen uit te kunnen wisselen en soms ook alledaagse zaken. ‘Like’ ons op Facebook.

Besloten Facebookpagina

Daarnaast hebben we ook een besloten Facebookpagina die alleen toegankelijk is voor leden. In deze besloten omgeving delen lotgenoten vertrouwelijke zaken en geven elkaar tips.

Contacttelefoon

Bij de contacttelefoon of bij de regionale contactpersonen kun je terecht met al je vragen. Wanneer wij zelf geen antwoord weten op de vraag, zullen wij ons uitgebreid netwerk met specialisten benaderen.

Voorlichtingsfolder met activiteiten van Vereniging OOG in OOG

U heeft veel vragen en zoekt mensen zoals u. In een voorlichtingsfolder geven wij een kort overzicht van onze activiteiten en geven wij meer informatie over Vereniging OOG in OOG. De folder kun je direct lezen door op deze link te klikken. Wil je meerdere gedrukte exemplaren ontvangen? Stuur gerust een e-mail! Wij sturen met plezier enkele exemplaren toe.

Prachtige kunstogen op Instagram

Veel internationale ocularisten delen de resultaten van hun oogprotheses op Instagram. Het oog is ook regelmatig onderwerp van prachtige kunstobjecten. Dit levert op Instagram prachtige plaatjes op! Vereniging OOG in OOG post af en toe ook een bericht. Je kunt ons volgen via OOGinOOG.