Vereniging OOG in OOG organiseert jaarlijks diverse activiteiten op het gebied van lotgenotencontact of voorlichting.

Het OOG in OOG programma voor het jaar 2019 ziet er als volgt uit:

7 t/m 10 februari 2019 – Nationale Gezondheidsbeurs

17 februari

Vereniging OOG in OOG is aanwezig op de Nationale Gezondheidsbeurs. Wij staan samen met de samenwerkende oogverenigingen in de OOGSTRAAT. Deze beurs is van 7 t/m 10 februari 2019 en wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Meer informatie vind je via op deze website.

Maart 2019

1 maart

Publicatie van Nieuwsmagazine Oog in Oog, nummer 69.

15 en 16 maart 2019 – ZieZo-beurs

15 maart

Vereniging OOG in OOG is aanwezig op de ZieZo-beurs. Deze beurs is van 15 en 16 maart 2019 en wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. De ZieZo-beurs is een evenement voor iedereen met een visuele beperking, hun familie, vrienden, begeleiders én iedereen die hiermee beroepsmatig te maken heeft. De bezoeker wordt naast een uitgebreide en gezellige beursvloer ook een beursprogramma aangeboden met presentaties en workshops over breed maatschappelijke onderwerpen. Meer informatie kun je vinden via deze link.

6 april 2019 – Informatiestand op Infodag bij Stichting Melanoom

6 april

Onze vereniging zal met een uitgebreide informatiestand staan op de Infodag van Stichting Melanoom. Meer informatie en het volledige programma kun je vinden op de website van Stichting Melanoom.

13 april 2019 – Lotgenoten Contactdag

13 april

De eerste Landelijke Lotgenoten Contactdag van 2019 wordt gehouden bij PGO Support in Utrecht. Na de ontvangst wordt eerst de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden. Na een half uur start het programma. Meer informatie over het programma kun je vinden bij Lotgenotencontact

25 mei – Wandeling met stadsgids

5 mei

Voor onze leden organiseren wij op een ontspannende activiteit. We gaan wandelen in de prachtige vestingsstad Heusden. Meer informatie kun je lezen in ons magazine.

Juni 2019

1 juni

Publicatie van het Jaarverslag Vereniging OOG in OOG 2018.

Augustus 2019

1 augustus

Publicatie van Nieuwsmagazine Oog in Oog, nummer 70.

September 2019 – Familiedag

1 september

FamiliedagvktIn deze maand organiseren wij een Familiedag. Deze dag is speciaal georganiseerd voor onze OOG in OOG-kinderen die een oogprothese dragen of zien met één oog.

 

Ouders, broertjes/zusjes en natuurlijk opa’s en oma’s, zijn van harte welkom op deze fijne dag voor jong en oud! Zo kunnen ouders en begeleiders  elkaar spelenderwijs leren kennen, ervaringen uitwisselen en inzicht verkrijgen in elkaars situatie. De kinderen? Die maken hier hun vriendjes en vriendinnetjes in een veilige en ontspannen omgeving.

17 t/m 21 September 2019 – 50PlusBeurs

17 september

Vereniging OOG in OOG is aanwezig in de ‘Oogstraat’ tijdens 50PlusBeurs. Deze beurs wordt georganiseerd in de Jaarbeurs te Utrecht.

26 oktober 2019 – Workshop Contactdag

26 oktober

Ooginoogkoffie1Op 26 oktober 2019 organiseren een Workshop Contactdag. Deze wordt gehouden bij PGO Support in Utrecht.

Het programma biedt gevarieerde workshops en bij alle workshops staat zelfvertrouwen, lotgenotencontact en creativiteit centraal.

De Workshop Contactdag is voor onze leden, maar ook partners zijn van harte welkom en kan ook aan workshops deelnemen. De lunch word je  door Vereniging OOG in OOG aangeboden. Om 15.30 uur sluiten we deze Contactdag met elkaar af met een hapje en een drankje. Het volledige programma vind je op onze website: ACTIVITEITEN > Workshop Contactdag

9 november 2019 – Oogcongres

9 november

Op zaterdag 9 november 2019 vindt in Utrecht het Nationale Oogcongres plaats. Iedereen kan zich hier laten bijpraten over de laatste ontwikkelingen in de oogzorg. Dit jaar is het thema: Samen beslissen. Hoe ga je als patiënt om met dilemma’s. Het congres is een samenwerking tussen het Oogfonds, de Oogvereniging, de MaculaVereniging, de Hoornvlies Patiënten Vereniging en Vereniging OOG in OOG.

Het belang van samen beslissen in de zorg wordt alom erkend. Prof. dr. Hans van Delden, hoogleraar medische ethiek aan het UMC Utrecht beschrijft in het ochtendprogramma hoe we kunnen bevorderen dat participatie op de verschillende niveaus daadwerkelijk gebeurt. Een belangrijke voorwaarde daarvoor is dat de leefwereld van de patiënt het uitgangspunt is van de zorg: meer mens, minder patiënt.

Tijdens het interactieve, aandoening-overstijgende middagprogramma worden weer tal van lezingen aangeboden. Zo gaan Cees Grimbergen en Sigrid Muusse met de aanwezigen in gesprek over ieders beleving en ervaringen in hun lezing ‘Partner van: wat kun je betekenen en wat betekent dit voor jou?’ Prof. dr. Nomdo Jansonius gaat in op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van glaucoombehandelingen en prof. dr. Anneke den Hollander vertelt over biomarkers voor leeftijdsgebonden maculadegeneratie.

Laila Gaasbeek zal namens Vereniging OOG in OOG een workshop verzorgen over Praktische tips voor zien met één oog. Velen van jullie hebben Laila al eens ontmoet of advies van haar mogen ontvangen. Meer informatie over deze en alle andere lezingen vind je op de website.

Het Oogcongres vindt plaats op zaterdag 9 november 2019 in het Media Plaza van de Jaarbeurs in Utrecht. Deelnemers dienen zich van tevoren in te schrijven. Een toegangskaart kost 20 euro. Meer informatie en aanmelden op www.oogcongres.nl