Vereniging OOG in OOG organiseert jaarlijks diverse activiteiten op het gebied van lotgenotencontact of voorlichting.

Het OOG in OOG programma voor het jaar 2016 ziet er als volgt uit:

 

18 februari 2016

Jaarlijks organiseert Vereniging OOG in OOG een dag om de vrijwilligers die het voorgaande jaar zich hebben ingezet te bedanken. Op 18 februari vindt de Vrijwilligersdag plaats in Rotterdam. Het programma bestaat uit rondvaart in de haven en een workshop ‘dieptezien’ bovenop de Euromast

Maart 2016 -Publicatie Nieuwsmagazine

Publicatie van Nieuwsmagazine Oog in Oog, nummer 60

30 april  2016 – Lotgenoten Contactdag en Algemene Ledenvergadering

De eerste Landelijke lotgenoten Contactdag wordt gehouden bij PGO Support in Utrecht. Na de ontvangst wordt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden. Hierna is er een lezing van mw. Dr. Rachel Kalmann, orbitaspecialist en Erica Groet, oculariste. In de middag worden er twee gespreksgroepen gehouden. Een voor Lotgenoten en een voor naasten/partners.

28 mei 2016 – Wandeling

Voor onze leden organiseren wij op 28 mei een bezoek aan en wandeling in en om Kasteel Heeswijk. Onze vrijwilligster Hanneke van de Velden verzorgt de rondleiding en is onze gids.

Juni 2016 -Publicatie Jaarverslag 2015

Publicatie van het Jaarverslag Vereniging OOG in OOG 2015.

Augustus 2016 – Publicatie Nieuwsmagazine

Publicatie van Nieuwsmagazine Oog in Oog, nummer 61

20 t/m 24 september 50PlusBeurs

Vereniging OOG in OOG is aanwezig in de ‘Oogstraat’ tijdens 50PlusBeurs. Deze beurs wordt georganiseerd in de Jaarbeurs te Utrecht.

1 oktober 2016 – Familiedag

Op zaterdagmiddag 1 oktober 2016 organiseren wij de jaarlijkse Familiedag. Dan zijn de jongste leden met een oogprothese of die zien met één oog van harte welkom in Amsterdam. Uiteraard samen met hun (groot)ouders en broertjes/zusjes. We bieden dan een informatief programma voor de (groot)ouders en… een educatieve, creatieve en ontspannende middag voor de kinderen. Meer informatie over de Familiedag vind je via deze link.

8 oktober 2016 – Oogcongres

Vereniging OOG in OOG is aanwezig op en steunt het Oogcongres op 8 oktober 2016. Dit congres vindt plaats in het Media Plaza van de Jaarbeurs in Utrecht. Op deze dag word je helemaal bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen in de oogzorg. Op de agenda staan o.a. de volgende lezingen en presentaties:

  • Genetische ontwikkelingen: het oog loopt voorop (Prof. dr. Caroline Klaver)
  • Onbegrepen licht- en donkeradaptatieproblemen bij glaucoom (Prof. dr. Nomdo Jansonius)
  • Staar in 2016: wat mag u verwachten (Dr. Nic Reus)
  • Diagnostiek van zeldzame oogheelkundige aandoeningen bij kinderen (Dr. Mies van Genderen)
  • … en nog veel meer!

26 november 2016 – Landelijke Workshop Contactdag

Op zaterdag 26 november organiseren wij de tweede Landelijke Workshop Contactdag. Deze wordt gehouden bij PGO Support in Utrecht. Tijdens deze dag worden er drie verschillende workshops gegeven.

December 2016 – Publicatie van Nieuwsmagazine Oog in Oog, nummer 62.