De Lotgenoten Contactdag wordt gehouden op zaterdag 13 april 2019. Deze contactdag wordt georganiseerd voor onze leden én hun partners. Ook niet leden zijn van harte welkom om de lezingen te volgen of aan een workshop deel te nemen!

De dag start om 10.00 uur met koffie en thee en om 16.00 uur zullen wij deze contactdag afsluiten met een hapje, een feestelijk glaasje of een ander lekker drankje. De contactdag wordt gehouden bij PGO Support in Utrecht. In de ochtend vindt ook de Algemene Ledenvergadering plaats. De contactdag is gratis voor leden van Vereniging OOG in OOG met hun introducee. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van € 15,-.

Tijdens het ochtendprogramma

Drs. Hötte is werkzaam in het Oogziekenhuis als één van de drie oogartsen in het Oogziekenhuis op het gebied van orbita-, oculoplastisch- en traanwegchirurgie. De heer Hötte zal ons bijpraten over de verschillende ontwikkelingen op het gebied van zijn specialisatie.

 

In het middagprogramma

Mevrouw Mia Wardenier vertelt haar persoonlijke verhaal.

Daarna zijn er drie verschillende workshops/bijeenkomsten:

Gespreksgroep Ooginfart: ‘Als hadden komt is hebben te laat’ o.l.v. ervaringsdeskundige Rita Verduin

In deze gespreksgroep willen we ervaringen delen van leden die zijn geconfronteerd met een ooginfarct en kijken we wat we van elkaar kunnen opsteken. Wat is de gemene deler en wat is uniek in ieders situatie? Nooit eerder heeft de Vereniging OOG in OOG zich op deze groep gericht, maar we krijgen de laatste tijd veel vragen over een ooginfarct en de gevolgen ervan. We hopen dat het delen van ervaringen de kennis over een ooginfarct vergroot, óók voor de vereniging. Ter voorbereiding op de gespreksgroep ontvangen deelnemers een link naar een korte online vragenlijst.

 

Rita: “Niemand anders in mijn omgeving, noch ikzelf had ervan gehoord, tot ik er zelf een kreeg in maart 2015. Hoewel een ooginfarct zelf pijnloos is, kunnen de gevolgen uiterst pijnlijk zijn.”

Workshop ‘Hoe pak ik de draad weer op?’ o.l.v. coach en mediator Marcel Cremers

Het verliezen van (het zicht in) een oog kan een ingrijpende ervaring zijn. Als je een oog verliest kan je als het ware een rouwproces doormaken. In zijn workshop vertelt Marcel je meer over de fases die je kan doormaken en geeft hij ook uitleg over de verschillende manieren waarop mensen zich hier doorheen weten te slaan. Aan de hand van jouw ervaringen kan Marcel jou en de anderen meer inzicht verschaffen in jouw eigen situatie. Jezelf beter begrijpen maakt de verwerking van jouw verlies net ietsje minder moeilijk.

 

Auteur Henk Wolf vertelt over ‘Een meerkoet in mijn oog’

Op eerste Paasdag reed Henk Wolf in zijn auto door Friesland, toen een meerkoet zich door zijn voorruit boorde. De vogel raakte hem recht in zijn gezicht en Wolf werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en meteen geopereerd. Hij overleefde de klap, maar zijn rechteroog leek definitief verloren. Wie een meerkoet in zijn oog krijgt, heeft een bijzonder verhaal te vertellen. Hij heeft over zijn ongeluk een boek geschreven. Voor mensen die zien met één oog is dit boek een gids, voor medici een zeldzame case study, voor Friezen een schaamteloos kijkje in het privéleven van ‘professor Henk’.

 

Tijdlijn programma

10.00 uur: Ontvangst

10.30 uur: Welkomstwoord

10.35 uur: Presentatie van drs. Gijsbert Hötte

11.30 uur: Pauze

11.45 uur: Algemene Ledenvergadering

12.15 uur: Lunch en lotgenotencontact

13.30 uur: Lotgenoten verhalen

14.00 uur: 

  • Gespreksgroep ‘Ooginfart: Als hadden komt is hebben te laat’ olv Rita Verduin.
  • Workshop ‘Verliesverwerking van het oog’ olv Marcel Cremers.
  • Henk Wolf vertelt over ‘Een meerkoet in mijn oog’.

15.30 uur: Afsluiting met drankje

Kom je ook?

Je kunt je aanmelden voor deze Lotgenotencontactdag door onderstaand formulier in te vullen.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Tot dan!