Ooginoogkoffie1De Lotgenoten Contactdag wordt gehouden op zaterdag 21 april 2018. Deze contactdag wordt georganiseerd voor onze leden én hun partners. Ook niet leden zijn van harte welkom om de lezingen te volgen of aan een workshop deel te nemen!

De dag start om 10.00 uur met koffie en thee en om 16.00 uur zullen wij deze contactdag afsluiten met een hapje, een feestelijk glaasje of een ander lekker drankje. De contactdag wordt gehouden bij PGO Support in Utrecht. In de ochtend vindt ook de Algemene Ledenvergadering. De contactdag is gratis voor leden van Vereniging OOG in OOG met hun introducee. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van € 15,-.

Het programma van de Lotgenoten Contactdag

 

Nr1Dr. Dyonne Hartong en ocularist Jelmer Remmers spreken over de samenwerking tussen de orbitaspecialist en de ocularist (oogprothesemakers).

Dr. Hartong is Orbitaspecialist in het VUmc. Ocularist Jelmer Remmers werkt voor Frédérique Bak Oogprothesen BV en is daarnaast ook verbonden aan het VUmc.

 

Nr2Lotgenotenverhaal Rahmon Zondervan

De Invictus Games zijn voor militairen die door of tijdens de dienst gewond raakten een hoogtepunt in het jaar. Het is een internationaal sportevenement waar prins Harry de grondlegger en beschermheer van is. In 2016 had deze Britse Royal het genoegen om Rahmon Zondervan te ontmoeten. Rahmon raakte in 2007 gewond in Afghanistan. Naast verwondingen aan zijn oren, armen en benen is hij ook blind geraakt aan zijn rechteroog.

 

Ilse Vooren leidt een gespreksgroep voor lotgenoten, partners familieleden/naasten.

Ilse: “Als je voor een oogverwijderingsoperatie staat, deze hebt gehad, of op een andere manier (een deel van) jouw gezichtsvermogen verliest, kan dat veel vragen en overwegingen oproepen. Wat betekent dit voor jou, en voor jouw naasten? Hoe ga je ermee om? Wat zijn belemmeringen en wat maakt dat je er juist sterker uitkomt? In deze gespreksgroep heb je alle ruimte om jouw ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Ook partners en andere naasten zijn van harte welkom.”

 

In gesprek met ocularist Jelmer Remmers.

Na een inleiding over problemen en eventuele oplossingen over oogprotheses kunnen deelnemers vragen stellen. Bij het aanmelden kun je vooraf je vragen voor Jelmer indienen. Op deze manier kan Jelmer zich alvast verdiepen in jouw persoonlijke vraag.

 

Lezing van Pieter van der Velden “De stappen in oogmelanoom ontwikkeling en de consequenties voor behandeling”.

Pieter van der Velden is onderzoeker afdeling oogheelkunde LUmc. In deze lezing zal Pieter spreken over de ontwikkeling vanaf een moedervlek tot een oogmelanoom beschrijven. Oogmelanomen kunnen uit moedervlekken in het oog ontstaan en daarin treffen we dan ook de eerste genetische veranderingen aan die kenmerkend voor het oogmelanoom zijn.

Overzicht van het programma:

10.00 uur: Ontvangst met koffie/thee

10.30 uur: Welkomstwoord

10.35 uur: Algemene Ledenvergadering

11.00 uur: Korte pauze

11.15 uur: Lezing samenwerking tussen de orbitaspecialist en de ocularist – dr. Dyonne Hartong en Jelmer Remmers

12.30 uur: Lunch

13.30 uur: Lotgenotenverhaal Rahmon Zondervan

14:00 uur:

  • Gespreksgroep Lotgenoten/partners/naasten o.l.v. Ilse Vooren
  • In gesprek met Jelmer Remmers over problemen/oplossingen van de oogprothese
  • Lezing ‘de stappen in oogmelanoom ontwikkeling en de consequenties voor behandeling’ o.l.v. Pieter van der Velden

15.30 uur: Afsluiting

We kijken uit naar jouw/jullie komst, ook als je geen lid bent!