Familiedag 2017: dat is voor het hele gezin!

FamiliedagvktZaterdag 7 oktober vindt de Familiedag plaats in Wereldkeuken Lizz in Dordrecht. Deze dag is speciaal georganiseerd voor onze OOG in OOG-kinderen die een oogprothese dragen of zien met één oog samen met hun familie. Ouders, broertjes/zusjes en natuurlijk opa’s en oma’s, zijn van harte welkom op deze fijne dag voor jong en oud! Zo kunnen ouders en begeleiders elkaar leren kennen, ervaringen uitwisselen en inzicht verkrijgen in elkaars situatie. De kinderen? Die maken hier hun vriendjes en vriendinnetjes in een veilige en ontspannen omgeving.

Reis om de wereld

In Wereldkeuken Lizz maken oud en jong als het ware een reis om de wereld en maken kennis met een bij een land of werelddeel behorende sfeer met de daar behorende lokale gerechten. Zo beginnen wij in Italië. Hier kijkt men uit op een mooie jachthaven onder genot van een lekkere kop koffie of thee met gebak en voor onze kinderen is er een fijn glas limonade met wat lekkers. Kijk als voorpret even naar het impressie filmpje op de website van Wereldkeuken Lizz.

Lezing van psycholoog Tim ’t Hoen voor volwassenen

Tim-t-HoenDan gaat om 14.15 uur het programma van start. Voor de volwassenen geeft psycholoog Tim ’t Hoen een lezing. Deze lezing is speciaal voor (groot)ouders of begeleiders. Hij geeft een brede uitleg over de gevolgen op de verschillende vlakken (praktisch, sociaal, emotioneel) van een kunstoog. Uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen, het met elkaar in discussie gaan en het uitwisselen van ervaringen. Zelf behoort Tim ’t Hoen tot de doelgroep aangezien hij sinds zijn jeugd ook een oogprothese draagt.

Speciaal programma voor de kinderen vanaf 8 jaar

Marina-Kovac_vloggerZo word je een echte vlogger!

Voor de wat grotere kinderen wordt er iets heel speciaals georganiseerd. Onder leiding van vlogger Marina Kovac kunnen ze leren hoe ze een goede vlog kunnen maken over hun eigen leven.

Marina Kovac is pas 12 jaar en zal onze jonge leden uitleggen hoe je een goede vlogger word. Hoe je eventueel met hulp van je vader of moeder leuke filmpjes maakt die voor je volgers interessant zijn. Ook zal ze waarschuwen over de eventuele gevaren van internet. Niet alles wat je filmt kan namelijk zomaar op internet geplaatst worden.

Marina is getroffen door retinoblastoom (oogkanker) en draagt twee mooie blauwe oogprotheses. Zij is dus blind maar zij voelt zich niet gehandicapt. Ze is begonnen met vloggen om alle mensen te laten zien dat blind zijn geen beperking hoeft te zijn.  Zij is dol op fietsen en paardrijden en dat laat zij in haar filmpjes zien. Maar haar grootste hobby is toch wel vloggen. Marina heeft een eigen youtube kanaal met inmiddels al bijna 20.000 volgers!

Spelen voor de kleintjes

Intussen kunnen de kleintjes leuk spelen bij Lizz4Kids. Lekker klimmen, klauteren en glijden! Zo maken de kleintjes spelenderwijs een rondje om de wereld en komen van alles te weten over de verschillende landen.

Familieactiviteit en diner

Daarna komt de hele familie samen in actie. Kijk maar: wil je een potje bowlen of glow in de dark mini golf? Er zijn maar liefst 16 vol geautomatiseerde bowlingbanen! Dankzij de automatische hekjes die omhoog kunnen als de kinderen aan de beurt zijn, is het echt een plezier voor de HELE familie. Opa of oma verslaan bij Glow in de Dark minigolf? Dat kan! Laat u verassen en maak een reis om de wereld in 18 holes. Van Brazilië tot aan Japan en Amerika.

En natuurlijk krijg je trek na alle actie. We kunnen vanaf 17.00 uur ons eigen eten samenstellen in de Wereldkeuken. Heerlijke Italiaanse lekkernijen zoals verschillende pasta’s of stel uw eigen pizza samen en er is echt Italiaans ijs toe.

In de Aziatische afdeling kunt u een mooi stuk vlees of vis laten grillen op de teppan plaat en er is keuze genoeg aan bami, rijst, mihoen enz. Stel zelf uw gerecht maar samen! De kok maakt alles klaar in de wokpan terwijl u wacht. En dan is er ook nog een ruime keus aan sushi in Japan.

In de Hollandse Keuken vinden we de oer-Hollandse gezonde stampotten met natuurlijk ook pannenkoeken, patat, frikandellen en kroketten.

Frankrijk staat bekend om zijn stokbrood, lekker soepje erbij en ze hebben verder de heerlijkste voor- en nagerechten! Ook het Amerikaanse continent is vertegenwoordigd in de wereldkeuken. Hier kunt u proeven van typische Texaanse en Mexicaanse gerechten.

Het volledige programma is als volgt:

  • 13.30 uur:  Ontvangst met koffie/thee/limonade en gebak in werelddeel Italië
  • 14.00 uur:  Welkomstwoord
  • 14.15 uur:  Lezing psycholoog Tim ’t Hoen
  • 14.15 uur:  Presentatie Vlogger Marina Kovac voor de kinderen vanaf 8 jaar
  • 14.15 uur:  De allerkleinsten spelen bij Lizz4kidzz
  • 15.30 uur:  Familie activiteit : bowlen of glow in the dark mini golf
  • 17.00 uur:  Diner @wereldkeukenLizz

Wij zoeken nog vier vrijwilligers

Wij zijn op zoek naar vier enthousiaste vrijwilligers die de kinderen willen begeleiden bij het spelen. Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan het speelplezier van de kinderen of wil je eerst nog meer informatie? Neem dan contact op met Maaike Oosterhof via moosterhof@ver-ooginoog.nl

Locatie en aanmelden

Het adres van Wereldkeuken Lizz is Baanhoekweg 1, 3313 LA te  Dordrecht. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.  Wel vragen wij een eigen bijdrage van 5 euro per deelnemer vanaf 3 jaar. Graag meteen overmaken bij aanmelding op IBAN NL42 INGB 0005 4496 94 ten name van Verenging OOG in OOG. Onder vermelding van Familiedag 2017. Mocht u meer informatie willen dan kunt u contact opnemen met Maaike Oosterhof: moosterhof@ver-ooginoog.nl of 0653 83 67 74.

Meld je aan vóór 18 september 2017. Na aanmelding ontvang je een bevestiging. Een week voor aanvang volgt nog de laatste informatie.

Familiedag2017metkaderwebsiteWij hebben er zin in en hopen u weer te mogen begroeten!

Michaela Huinink en Maaike Oosterhof

Aanmelden via onderstaand formulier

Aanmelden gaat heel gemakkelijk via onderstaand formulier. Je kunt hier ook aangeven aan welke activiteit jullie mee willen doen.

Machtiging

  • Hierbij geef ik Vereniging OOG in OOG toestemming voor automatische incasso.
  • Als je het niet eens bent met de afschrijving dan heb je 8 weken de tijd om jouw bank te vragen het bedrag terug te storten. Wil je de machtiging stoppen? Geef dit door via de e-mail of de telefoon.