Vereniging OOG in OOG organiseert jaarlijks diverse activiteiten op het gebied van lotgenotencontact of voorlichting.

Het OOG in OOG programma voor het jaar 2018 ziet er als volgt uit:

1 t/m 4 februari 2018 – Nationale Gezondheidsbeurs

Vereniging OOG in OOG is aanwezig op de Nationale Gezondheidsbeurs. Wij staan samen met de samenwerkende oogverenigingen in de OOGSTRAAT. Deze beurs is van 1 t/m 4 februari 2018 en wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

16 en 17 maart 2018 – ZieZo-beurs

Vereniging OOG in OOG is aanwezig op de ZieZo-beurs. Deze beurs is van 16 en 17 maart 2018 en wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. De ZieZo-beurs is een evenement voor iedereen met een visuele beperking, hun familie, vrienden, begeleiders én iedereen die hiermee beroepsmatig te maken heeft. De bezoeker wordt naast een uitgebreide en gezellige beursvloer ook een beursprogramma aangeboden met presentaties en workshops over breed maatschappelijke onderwerpen.

Maart 2018 – Publicatie van Nieuwsmagazine

Publicatie van Nieuwsmagazine Oog in Oog, nummer 66.

April 2018 – Landelijke Contactdag

De eerste Landelijke Lotgenoten Contactdag van 2018 wordt gehouden bij PGO Support in Utrecht. Na de ontvangst wordt eerst de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden. Na een half uur start het programma. In de ochtend is een plenaire lezing:  over de ‘Samenwerking orbitaspecialist en ocularist’ door dr. Dyonne Hartong  en Jelmer Remmers. Na de lunch vertelt oorlogsveteraan Rahmon Zondervan zijn bijzondere lotgenotenverhaal.

In de middag kunnen de deelnemers kiezen uit een van de drie programma’s:

Gespreksgroep ‘lotgenoten, partners/naasten’ onder leiding van Ilse Vooren. Jelmer Remmers vertelt over de problemen en oplossingen oogprotheses en een lezing van Pieter van der Velden over ‘De stappen in oogmelanoom ontwikkeling en de consequenties voor behandeling.’

April 2018 – Informatiestand op Infodag bij Stichting Melanoom

Onze vereniging zal met een uitgebreide informatiestand staan op de Infodag van Stichting Melanoom.

Juni 2018 – Publicatie Jaarverslag 2017

Augustus 2018 – Publicatie van Nieuwsmagazine

Publicatie van Nieuwsmagazine Oog in Oog, nummer 67

September 2018 – Zomeractiviteit; wandeling

Voor onze leden organiseren wij op 29 september 2018 een ontspannende activiteit. We gaan wandelen in de omgeving van Abcoude en langs de mooie rivier Het Gein. Meer informatie volgt medio juli 2018.

September 2018 – 50PlusBeurs

Vereniging OOG in OOG is aanwezig in de ‘Oogstraat’ tijdens 50PlusBeurs. Deze beurs wordt georganiseerd in de Jaarbeurs te Utrecht.

22 september 2018 – Familiedag

Op 22 september 2018 organiseren wij een Familiedag.  Deze dag is speciaal georganiseerd voor onze OOG in OOG-kinderen die een oogprothese dragen of zien met één oog.

Ouders, broertjes/zusjes en natuurlijk opa’s en oma’s, zijn van harte welkom op deze fijne dag voor jong en oud! Zo kunnen ouders en begeleiders  elkaar spelenderwijs leren kennen, ervaringen uitwisselen en inzicht verkrijgen in elkaars situatie. De kinderen? Die maken hier hun vriendjes en vriendinnetjes in een veilige en ontspannen omgeving. Het volledige programma kun je lezen op via deze link. https://ver-ooginoog.nl/over-oog-in-oog/activiteiten/familiedag-2018/

3 november 2018 – Workshop Contactdag

Op 3 november 2018 organiseren een Workshop Contactdag. Deze wordt gehouden bij PGO Support in Utrecht.

Het programma biedt gevarieerde workshops en bij alle workshops staat zelfvertrouwen, lotgenotencontact en creativiteit centraal. De Workshop Contactdag is voor onze leden, maar ook partners zijn van harte welkom en kan ook aan workshops deelnemen. De lunch word je  door Vereniging OOG in OOG aangeboden. Om 15.30 uur sluiten we deze Contactdag met elkaar af met een hapje en een drankje.

10 november 2018 – Oogcongres

Vereniging OOG in OOG is aanwezig op het Oogcongres.

December 2018 – Publicatie van Nieuwsmagazine

December 2018 – Publicatie van Nieuwsmagazine Oog in Oog, nummer 68.