De Familiedag wordt georganiseerd voor de kinderen die lid zijn van onze vereniging.  In verband met de coronavoorschriften gaan we voor het eerst de Familiedag online organiseren en opsplitsen in een programma voor de kinderen én een voor de ouders. We bieden een creatief programma voor jonge en oudere kinderen. Voor de ouders is er een interessant en leerzaam programma en er is voldoende gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en informatie te verzamelen. 

Voor de kinderen vindt de Familiedag op zaterdag 3 oktober plaats

Voor de kinderen hebben we een creatief thema gezocht. Een thema waarbij zij (hun) emoties kunnen uiten op papier. Tekenaar Fer Elzinga, verbonden aan de stichting Tekenen voor Kinderen, verzorgt een workshop tekenen speciaal voor de kinderen.

Op zaterdag 3 oktober zal Fer de kinderen online leren om een stripfiguurtje te tekenen en op welke manier dit figuurtje vrolijk, boos, verdrietig of verliefd kan zijn. De tekenworkshop wordt twee keer gegeven. Om 10.00 uur voor kinderen t/m 7 jaar en om 13.00 uur voor kinderen vanaf 8 jaar. Via beeldbellen hebben de kinderen onderling contact en delen hun stripfiguurtjes met elkaar. Alle deelnemers ontvangen vooraf een setje met de benodigde materialen.
De ouders kunnen hierbij aanwezig zijn om de kleintjes te helpen met tekenen.

Voor de ouders vindt de Familiedag op dinsdagavond 6 oktober plaats: themabijeenkomst

Voor de ouders vindt er een aparte online gespreksgroep plaats. Deze gespreksgroep is onder leiding van psycholoog en mediator Marcel Cremers. Het thema van deze bijeenkomst is weerbaarheid en het omgaan met reacties van anderen. 

Mensen reageren vaak op het uiterlijk van een kind, jouw kind. Er zullen mensen zijn die staren, commentaar leveren (soms lompe reacties geven) of vragen stellen. Deze reacties en de aantasting van jullie persoonlijke levenssfeer kunnen moeilijk zijn om mee om te gaan. Toch gaat het leven van alledag door en je kunt niet thuis blijven zitten. Jouw gedrag als ouder en houding ten opzichte van jouw omgeving maken een groot verschil.

Tijdens de gespreksgroep biedt Marcel Cremers, handvatten om op een eenvoudige manier jouw zelfvertrouwen en weerbaarheid te vergroten. Daarnaast zal Marcel ingaan hoe je het beste met deze vervelende situaties kunt omgaan. Als je vertrouwen uitstraalt, zal jouw omgeving dit oppikken. Uiteindelijk zal de manier waarop je omgaat met jouw kind een voorbeeld zijn voor de omgeving. Bovendien zullen jouw eigen houding en de dingen die je zegt en doet, ook hun uitwerking hebben op jouw kind.

Tijdlijn Online Familiedag

Zaterdag 3 oktober

09:45 uur: Inloop en begroeten
10.00 uur: Tekenen voor kinderen t/m 7 jaar
12:45 uur: Inloop en begroeten kinderen
13.00 uur: Tekenen voor kinderen vanaf 8 jaar

Dinsdag 6 oktober

20:00 uur: Inloop en kennismaken ouders
20.15 uur: Gespreksgroep Weerbaarheid en omgaan met reacties van anderen
21:30 uur: afsluiting

Als er nog vragen zijn dan kun je contact opnemen met Maaike Oosterhof: moosterhof@ver-ooginoog.nl of 0653 836 774.

We zien elkaar op 3 en/of 6 oktober!

Aanmelden via onderstaand formulier

Aanmelden gaat heel gemakkelijk via onderstaand formulier. Je kunt hier ook aangeven aan welke activiteit jullie mee willen doen.

Online Familiedag 2020

    De privacy verklaring vind je op de website. https://ver-ooginoog.nl/over-oog-in-oog/privacyverklaring/
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.