Geweldig om lotgenoten te fotograferen

In het dagelijks leven ben ik veel bezig met mijn grootste passie: fotografie!

 Door Ravinia de Waard

Hallo, mijn naam is Ravinia de Waard en ik ben 26 jaar. Momenteel volg ik de studie Flower Design; een erg leuke opleiding tot bloemist. In het dagelijks leven ben ik veel bezig met mijn grootste passie:  fotografie! Regelmatig ga ik dan ook met mijn vriend mee, als tweede fotografe, naar een bruiloft of we gaan heerlijk samen de natuur in om mooie momenten vast te leggen.

Ik ben geboren met slechts één oog. Als baby ben ik hier meteen aan geopereerd en toen ook direct begonnen met het dragen van ‘mini-oogjes.’ Als kind heb ik altijd een acryl-prothese gedragen tot ik hier niet meer tegen kon en mijn oogholte constant ontstoken was. Daarom ben ik op latere leeftijd overgegaan op oogprothesen van glas. Het was echter moeilijk om een passend model te maken, omdat ik maar een kleine oogholte heb. Anderhalf jaar geleden is het volledig mis gegaan. De ruimte in mijn oogkas werd namelijk steeds kleiner, waardoor een prothese dragen niet meer mogelijk was. Ik heb bijna een jaar lang getobd met operaties en ik heb gedurende deze tijd een afgedekt oog gehad.

Uiteindelijk ben ik door het Rotterdams Oogziekenhuis doorverwezen naar oculariste Erica Groet om haar te laten kijken of zij iets voor mij zou kunnen doen. Ik ben weer begonnen met heel kleine oogjes en na iets minder dan een jaar kan ik zeggen: Het is goed zoals het nu is! Ik ben erg tevreden en heb geen last meer van mijn oog!

In deze tijd ben ik ook in contact gekomen met Vereniging OOG in OOG en met lotgenoten waar ik mijn verhaal mee kon delen. In oktober 2011 heb ik me ook aangemeld als vrijwilligster om o.a. de fotografie (voor de website) te doen. ‘Geweldig om in contact te komen met mensen en ze te fotograferen. Ieder met hun eigen verhaal en passie. Dat leg ik graag vast!’