Nationaal Oogcongres 2017

Op zaterdag 18 november 2017 vindt in het Media Plaza van de Jaarbeurs in Utrecht de tweede editie van het Oogcongres plaats. Tijdens deze dag is iedereen welkom die geïnteresseerd is in de laatste ontwikkelingen in de oogzorg. Het congres is een samenwerking tussen het Oogfonds, de Oogvereniging, de Macula Vereniging, de Hoornvlies Patiënten Vereniging en Vereniging OOG in OOG. Iedere aangesloten vereniging verzorgt een lezing in het middagprogramma.

 

Tijdens het Oogcongres geven specialisten in de oogzorg lezingen over uiteenlopende onderwerpen: van de behandeling van oogontstekingen tot de inzet van een robot bij ingewikkelde oogoperaties. Het programma bevat daarnaast lezingen over oogaandoeningen als staar, maculadegeneratie, glaucoom en uveitis.

Vereniging OOG in OOG verzorgt lezingen

Namens Vereniging OOG in OOG verzorgt Axel Frankenocularist van Het Haags Kunstogen Laboratorium, een lezing over o.a. het vervaardigen van de oogprothese. Aansluitend zal Thérèse Beemsterboer, specialist bij Koninklijke Visio, een presentatie geven over het zien met één oog. Dit zal voor onze leden wellicht bekend terrein zijn, maar voor de 600 bezoekers op het Oogcongres zijn deze onderwerpen zeer interessant.

Aanmelden

Deelname aan het Oogcongres kost €17,50. Bij deze prijs zijn lunch, koffie en thee inbegrepen. Leden van de deelnemende patiëntenverenigingen, zoals OOG in OOG, ontvangen € 5,00 korting. Meer informatie kun je vinden op www.oogcongres.nl. Hopelijk mogen wij je op 18 november (weer) verwelkomen op het Nationaal Oogcongres.