huisartsenbrochure-anolf_microftalmiekl

Huisartsenbrochure Anoftalmie/Microftalmie beschikbaar

Microftalmie is een aandoening waarbij één of beide ogen kleiner zijn. Bij anoftalmie daarentegen zijn één of beide ogen afwezig of heel klein. Een aandoening die zeer zeldzaam is.

Speciaal geschreven voor huisartsen

Met de speciale brochures in de reeks ‘Informatie voor de huisarts over…’ hebben mensen met een zeldzame aandoening een waardevol instrument in handen om de (huisartsengeneeskundige)zorg rondom henzelf en hun aandoening te verbeteren. Een huisarts kan immers niet over alle verschillende zeldzame aandoeningen volledig op de hoogte zijn. Kort na het stellen van de diagnose is er veel behoefte aan informatie.

Voor patiënten met deze aandoening is er nu ook een brochure ‘Informatie voor de huisarts over anoftalmie/microftalmie’ verschenen en kun je nu vanaf onze website downloaden.

 

Samenwerking

De brochure is ontwikkeld in het kader van een projectsubsidie van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. De brochure kwam tot stand door een samenwerking van de Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties (VSOP), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en Vereniging OOG in OOG.