Held Tim haalt € 6.514,- op!

Op 15 november 2019 organiseerde Tim Kammerman op zijn school een sponsorloop. 200 Kinderen van de school en onderwijzers liepen mee. De deelnemers lopen in korte broek en t-shirt en dat midden in de herfst! Binnen drie dagen had Tim meer dan 1000 Euro opgehaald. Het startschot van de sponsorloop werd gegeven door Jelmer Remmers, Tims ocularist (oogprothesemaker) gedaan. Jelmer liep zelfs enkele rondes mee!

Held Tim

Tim is geboren met maar één oog en hij draagt een oogprothese (anoftalmie). Dit komt maar heel zelden voor, want per jaar worden maar 2 kinderen met anoftalmie geboren. Dan is het oog niet aanwezig of heel erg klein. Tim moet vaak naar het ziekenhuis voor een operatie aan de oogkas en soms krijgt hij een nieuwe oogprothese. Als grote wens heeft Tim dat er meer bekendheid gegeven wordt aan kinderen als hij en dat ouders bij de geboorte van een kind met één oog een betere voorlichting krijgen over wat hen overkomt. Zo hebben Tims ouders destijds pas na lang zoeken de Vereniging OOG in OOG gevonden.

 

Overhandiging cheque € 6.514,-

Op woensdag 4 december jl. mochten Maaike Oosterhof en Tonnie Landman een cheque ter waarde van maar liefst € 6.514,- uit handen van Tim en zijn zusje in ontvangst nemen. Vereniging OOG in OOG bedankt alle deelnemers en sponsoren die aan deze geweldige prestatie hebben bijgedragen! Het opgehaalde bedrag van € 6.514,- zal o.a. worden besteed aan nieuw voorlichtingsmateriaal voor kinderen.

 

Wil je onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je hier in voor onze maandelijkse Online nieuwsbrief