Familiedag 2019: horen, beleven, lezen en zien

We zijn dan ook verheugd om te kunnen melden dat de Familiedag 2019 plaatsvindt op zaterdag 5 oktober 2019 in het Luchtvaartmuseum Aviodrome te Lelystad.

De Familiedag wordt georganiseerd voor de kinderen die lid zijn van onze vereniging. Samen met hun broertjes, zusjes en (groot-)ouders zijn zij van harte welkom. We bieden een leuk programma voor jonge en oudere kinderen. Voor de (groot)ouders is er een interessant en leerzaam programma en er is voldoende gelegenheid om elkaar deze dag te beter leren kennen, ervaringen uit te wisselen en informatie te verzamelen.

Met 10.000 vierkante meter aan vliegtuighistorie is Aviodrome een ontzettende leerzame locatie voor jong en oud. De kinderen kunnen naast veel zien, lezen en horen, ook veel doen en beleven. Ze kunnen zich uitleven op het springkussen, zichzelf een echte piloot in de vliegsimulator wanen of een levensecht vliegavontuur in het 4D filmtheater beleven. En is een replica van het Schipholgebouw uit 1928.

 

Lezing

In de ochtend houdt Marion van der Valk, maatschappelijk werker en ouderbegeleider bij Bartiméus, een lezing voor volwassenen over de verschillende levensfases van baby, peuter, kind, puber tot jongvolwassene. Iedere levensfase brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee die een andere aanpak vergen. Deze levensfases zijn herkenbaar voor iedere ouder, maar hoe reageert de nieuwe wereld op uw kind die een oogprothese draagt of veel minder goed ziet?

Zoals bijvoorbeeld de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Het loslaten van het oude vertrouwde en een nieuwe plek verwerven in een geheel nieuwe klas. In de puberteit gaat ook het uiterlijk een grote rol spelen en bij de groep willen horen.

Bij goed weer kunnen de kinderen tijdens de lezing aan de picknicktafels modelvliegtuigjes bouwen en knutselen of spelen in de leuke speeltuin. Bij minder goed weer kan er gespeeld worden in de binnenspeeltuin. Wie het interessant lijkt kan met een gids mee door het museum. Op verschillende punten in het museum staan namelijk mensen van het Aviodrome om uitleg te geven over de historie van de vliegtuigen. Voor de kinderen hebben we vrolijke kleurplaten klaarliggen. De kinderen kunnen thuis zich alvast inleven in de vliegwereld. We hebben enkele leuke kleurplaten gemaakt: een Parachutes Kleurplaat, een Op reis Kleurplaat en een Vliegtuig Kleurplaat. Het zou leuk zijn als we daar weer een mooie slinger van kunnen maken.

Elkaar ontmoeten

Om 12.30 uur kunnen we bijpraten tijdens een lunchbuffet. Hierna gaan alle aanwezigen op eigen gelegenheid het Luchtvaartmuseum in. We sluiten rond 16.30 uur gezamenlijk de dag af met een drankje.

Het vluchtschema van het volledige programma:

10.30 uur: Ontvangst met koffie/thee/limonade in de Friendship Foyer

11.00 uur: Welkomstwoord met aansluitend kort lotgenotenverhaal

11.30 uur: Lezing Marion van der Valk, maatschappelijk werker Bartiméus

12.15 uur: Groepsfoto

12.30 uur: Lunchbuffet

13.30 uur: Bezoek op eigen gelegenheid aan het museum

16.30 uur: Afsluiting Familiedag met een drankje in de Friendship Foyer

17:00 uur: Einde Familiedag en sluiting Aviodrome

Aanmelden voor 28 september via onderstaand formulier

Per familie vragen wij een eigen bijdrage in de kosten van € 15,-. De parkeerkosten ad € 6,- per auto zijn voor eigen rekening. Na aanmelding ontvang je een geautomatiseerde automatische bevestiging. In de week voorafgaand aan de Familiedag ontvangen de deelnemers een routebeschrijving en de laatste informatie per e-mail. Als er nog vragen zijn dan kun je contact opnemen met Maaike Oosterhof: moosterhof@ver-ooginoog.nl of 0653 836 774.

 

We zien elkaar op 5 oktober en dan stijgen we op naar een leuke dag!

 

Aanmelden via onderstaand formulier

Aanmelden gaat heel gemakkelijk via onderstaand formulier. Je kunt hier ook aangeven aan welke activiteit jullie mee willen doen.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.